Handig in de Buurt

Duurzaamheid in de Hoogte-Groningen In de Groninger wijk.

De Hoogte is de eerste ‘Mijn Gereedschapskist Groningen’ opgezet en gaan we voor minimaal 7 stuks in de Gemeente Groningen. De Gemeenteraad vind dit burgerinitiatief erg belangrijk. ‘Mijn Gereedschapskist Groningen’ is een soort bibliotheek van gereedschappen die we verzamelen van particulieren en bedrijven en weer uitlenen aan de leden.

Naast de verbinding in de wijk tussen de bewoners en armoedeverlichting voor de minder draagkrachtige wijkbewoners, dragen we met ‘Mijn Gereedschapskist De Hoogte’ bij aan de deeleconomie (niet iedereen hoeft alles voor zichzelf te hebben, je kunt ook delen) En bouwen dus mee aan een duurzame samenleving door materialen terug in de kringloop te brengen. We doen dit samen met de mensen van ons klusteam en de wijkbewoners.

Tevens zijn we innamepunt voor chemisch afval etc. voor ouderen/mensen met een beperking die dit zelf niet naar het afvalstation kunnen brengen. De medewerkers van het klusteam sorteren al het op te halen grofvuil en brengen soms goederen weer in de kringloop door hergebruik of door het ijzer naar de ijzerboer te brengen.

Als ambassadeur van Planet3.0 is het thema duurzaamheid erg belangrijk om wijkbewoners bewust te maken van hoe zij een bijdrage kunnen leveren op wijkniveau. Hiervoor zetten wij verschillende activiteiten op en geven tips door die heel praktisch werken. Stap voor stap naar een duurzame samenleving. ‘Mijn Gereedschapskist Groningen’ is nu ondergebracht op de website www.handigindebuurt.nl zodat bewoners van de Gemeente Groningen vrij snel de informatie kunnen vinden bij hen om de hoek of in de andere delen van de stad.