Duurzaamheid begint in Lewenborg

Mijn naam is Andrea Poelstra. Op deze plek wil ik vanuit Lewenborg 3p0 graag meer vertellen over mijn ambities voor een duurzame wereld, te beginnen in je eigen wijk. Graag neem ik jullie ook mee op mijn eigen zoektocht, mijn zoektocht naar een duurzamere leefstijl.

Waar zit het warmtelek? Hier zit het warmtelek!

Wil je energie besparen door effectief te isoleren? Kijk naar je huis door een warmtebeeldcamera! Met een warmtebeeldcamera kun je warmtelekken in een woning detecteren.

Klerenzooi

De meeste mensen vinden het fijn om goed gekleed voor de dag te komen. En dan graag vandaag ook weer net een beetje anders dan gisteren. De kledingindustrie voorziet graag in deze behoefte. Helaas gebeurt dat niet altijd met zorg voor het milieu. In deze blog leg ik uit waar dat in zit en laat ik zien dat er ook slimmere manieren zijn om er tiptop uit te zien.

Stekkerspul – deel 2

In deel 1 heb ik uitgelegd dat elektronica een grote impact heeft op het milieu en dat een slimmer ontwerp een belangrijke voorwaarde is om daarin verbetering in te brengen. In deel 2 staan we stil bij manieren om de impact van elektronica te verminderen door slimmer gebruik en betere recycling.

Stekkerspul – deel 1

We zijn gek op spullen met een stekker. En dat is niet zo gek. Want elektronica maakt ons leven een stuk makkelijker en leuker. Helaas zit er ook een schaduwkant aan deze spullen. In deze blog lees je hoe dat zit. Daarnaast komen ook een aantal initiatieven aan bod die laten zien hoe het anders kan.

De toekomst is rond

Circulaire economie. Veel mensen fronsen hun wenkbrauwen als ik dat woord noem. Ze hebben het weleens ergens gehoord of gelezen maar weten eigenlijk niet echt wat het betekent. Als je deze blog leest weet je dat wel. En weet je ook waarom het belangrijk is dat we snel aan slag gaan om samen zo’n economie te realiseren.