Extra workshop: leren omgaan met een warmtebeeldcamera

De workshops georganiseerd door Planet 3P0, Be-Advised en Grunneger Power in januari zijn zo druk bezocht, dat we deze in maart nogmaals aanbieden . Omdat warmtebeeldcamera’s alleen te gebruiken zijn bij een temperatuur lager dan 5 graden, is dit de laatste kans van deze winter om deze leuke workshop te volgen.

Opgeven is verplicht en kan hier. Let op, er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen.

Waarom meedoen?

Door te leren met een warmtecamera om te gaan is het mogelijk om zelf warmtelekken in huis te detecteren, en daarmee besparingsmaatregelen te bepalen. Héél handig, en niet moeilijk. Met een warmtebeeldcamera worden de warmtelekken in de woning gemeten en resultaten uitgewisseld. GP-er Richard neemt je graag mee in een workshop, zodat je daarna zelf op pad kunt om jezelf en je buren te helpen. Iedereen is welkom bij deze workshop.

Laatste kans: extra warmtebeeldcamera-workshop

Zo! De workshops in januari zijn zo druk bezocht, dat we deze in maart nogmaals aanbieden! Omdat warmtebeeldcamera’s alleen te gebruiken zijn bij een temperatuur lager dan 5 graden, is dit de laatste kans van deze winter om deze leuke workshop te volgen.

De workshops zijn op 11 en 12 maart, en toegankelijk voor iedereen uit Gemeente Groningen. Let op, er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen.

Waarom is dit zo geweldig?
Met een warmtebeeldcamera worden de warmtelekken in de woning gemeten en resultaten uitgewisseld. Door te leren omgaan met een warmtebeeldcamera is het mogelijk om zelf warmtelekken in huis te detecteren, en daarmee besparingsmaatregelen te bepalen. Een héél handige, makkelijke, en leuke manier om elkaar concreet te helpen in verduurzaming! Richard en Bé nemen ons allemaal graag mee in een workshop, zodat je daarna zelf op pad kunt om jezelf en je buren te helpen.

Opgeven is verplicht.
Je kunt je opgeven voor een van deze twee data:

  • 11 maart (19:00-20:30) – Bé (Poortershuus, Oosterpoortbuurt)
  • 12 maart (19.00-20.30) – door Paddepoel Energiek (Plutozaal, plutolaan 329, Paddepoel)

Opgeven is verplicht en kan hier.  Op Facebook kun je het event hier vinden.

Gezocht enthousiaste wijkbewoners!

Planet 3P0 groeit snel! We zoeken enthousiaste wijkbewoners in Lewenborg, Korrewegwijk, De Hoogte, Hoogkerk, Oosterpoort, Helpman en Eelde-Paterswolde! Heeft u interesse en energie om uw omgeving duurzaam te veranderen? Bekijk de functiebeschrijving

Inloopspreekuur ‘Energie besparen kan iedereen’

Bijna iedere 2e en 4e maandag van de maand is er in het Poortershoes het inloopspreekuur ‘Energie besparen kan iedereen’!

Planet 3P0 nu ook in Lewenborg

Planet 3P0 is trots te kunnen melden dat in 2018 ook in Lewenborg een Planet 3P0 wijkteam start. Lewenborg is een levendige wijk met goede sociale, maatschappelijke initiatieven, waar Planet 3P0 graag op wil inhaken. Er zijn vele mogelijkheden om de pijlers voedsel, energie, mobiliteit en wonen vorm te gaan geven binnen deze wijk. De visie is om burgers, bedrijven en bestuurders samen te brengen en te verbinden om duurzame initiatieven te ontwikkelen binnen de wijk. Initiatiefnemers Johan Engels, Robert Jan Reinders en Andrea Poelstra dragen Lewenborg een warm hart toe en hebben er zin om om aan de slag te gaan met Planet 3P0 in Lewenborg!

Er wordt begonnen met de kern van de wijk Lewenborg en Drielanden. In de toekomst kan het wijkteam uitgebreid worden met initiatieven in de wijken Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg, Ruischerbrug en Noorddijk.

Lewenborg van start!

Onze tweede wijk is in de lucht! Vanaf nu houden we ons naast de Oosterpoort ook bezig met Lewenborg. Binnenkort kun u meer informatie vinden op de wijkpagina.

Oproep bewoners: Draag ook bij!

Beste Oosterpoorters, sinds enige tijd is de Stichting 3p0 met een aantal Oosterpoorters actief om onze buurt toekomstbestendig te maken op het gebied van wonen, mobiliteit, voeding, productie en energie. We ontwikkelen concrete projecten die uitgevoerd worden door en voor Oosterpoorters. Meer lezen: Oosterpoorter COLUMN

Wonen

Groningen 3P0: Oosterpoort CO2 Neutraal deel 2

Zoals jullie in het aprilnummer hebben kunnen lezen is de aftrap van de stichting Groningen 3P0 (www.groningen3P0.nl) een feit. Nog even ter herinnering, de doelstelling van de stichting is om duurzame initiatieven in de wijk de Oosterpoort van de grond te krijgen, waardoor de wijk in 2025 energieneutraal is en daarmee de CO uitstoot tot nul is gereduceerd. Meer lezen: Oosterpoorter 201605

Energie

Groningen 3P0: Oosterpoort CO2 Neutraal

Op 21 maart kwam het team groningen 3pO voor het eerst bijeen. Groningen 3p0 is een initiatief van Marco Agema, ex-eigenaar van cafetaria Friet van piet en bestaat uit negen enthousiaste personen. Wij dragen de wijk een warm hart toe en een aantal van ons heeft al (meerdere) wijkinitiatieven en/of activiteiten georganiseerd. En dat is wat Groningen 3p0 wil: initiatieven vanuit de bewoners en ondernemers zelf en niet opgelegd door de overheid. Meer lezen: Artikel Oosterpoorter

Inloopspreekuur: Energie besparen kan iedereen!

Wil je energie besparen, maar weet je niet goed waar je kunt beginnen of wat jij kunt doen?
Loop dan eens binnen op het gratis inloopspreekuur “Energie besparen kan iederéén” voor een gratis energiebesparingsadvies. Op het inloopspreekuur kunt u terecht met al uw vragen over energie besparen, CO2 reductie, all-electric, gasvrij, duurzaamheid en andere energie zaken. Geregeld zal Oosterpoort3p0 ook aanwezig zijn voor informatie over Energie-opwekken, afvalreductie, elektrisch vervoer, energie neutraal, duurzaam samenwerken, wonen, produceren en voeding. De Oosterpoort 100% duurzaam in 2025, daar gaan wij voor!

Poster_Energie_besparen_kan_iedereen_v1-1_def