Waar zit het warmtelek? Hier zit het warmtelek!

Wil je energie besparen door effectief te isoleren? Kijk naar je huis door een warmtebeeldcamera! Met een warmtebeeldcamera kun je warmtelekken in een woning detecteren.

Extra workshop: leren omgaan met een warmtebeeldcamera

De workshops georganiseerd door Planet 3P0, Be-Advised en Grunneger Power in januari zijn zo druk bezocht, dat we deze in maart nogmaals aanbieden . Omdat warmtebeeldcamera’s alleen te gebruiken zijn bij een temperatuur lager dan 5 graden, is dit de laatste kans van deze winter om deze leuke workshop te volgen.

Opgeven is verplicht en kan hier. Let op, er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen.

Waarom meedoen?

Door te leren met een warmtecamera om te gaan is het mogelijk om zelf warmtelekken in huis te detecteren, en daarmee besparingsmaatregelen te bepalen. Héél handig, en niet moeilijk. Met een warmtebeeldcamera worden de warmtelekken in de woning gemeten en resultaten uitgewisseld. GP-er Richard neemt je graag mee in een workshop, zodat je daarna zelf op pad kunt om jezelf en je buren te helpen. Iedereen is welkom bij deze workshop.

Inloopspreekuur ‘Energie besparen kan iedereen’

Bijna iedere 2e en 4e maandag van de maand is er in het Poortershoes het inloopspreekuur ‘Energie besparen kan iedereen’!

Thema avond: Mobiliteit (auto delen)

We hebben samen veel auto’s in gebruik en veel daarvan staan vaak stil! Heb je eigenlijk wel altijd zelf een auto nodig?

Maandag 28 mei om 19.00 uur is er wederom een
voorlichtingsavond in het Poortershoes. Ditmaal is het thema mobiliteit.

Naast dat er een deskundige op het gebied van circulaire
economie aanwezig is zullen er ook presentaties worden
gegeven over het huren en delen van auto’s in de buurt.

Heeft u momenteel geen auto of aarzelt u om een andere auto te kopen omdat uw oude auto op z’n einde loopt?
Dan is deze informatie avond wat voor u!

Hoe zit het met de verzekering?
Hoe gaat het delen van een auto in z’n werk?
Is huren een optie?

Naast de experts zullen ook Oosterpoorters zelf vertellen over hoe ze
een auto huren of verhuren en ook hoe ze een auto delen!

Oproep bewoners: Draag ook bij!

Beste Oosterpoorters, sinds enige tijd is de Stichting 3p0 met een aantal Oosterpoorters actief om onze buurt toekomstbestendig te maken op het gebied van wonen, mobiliteit, voeding, productie en energie. We ontwikkelen concrete projecten die uitgevoerd worden door en voor Oosterpoorters. Meer lezen: Oosterpoorter COLUMN

Wonen

Groningen 3P0: Oosterpoort CO2 Neutraal deel 2

Zoals jullie in het aprilnummer hebben kunnen lezen is de aftrap van de stichting Groningen 3P0 (www.groningen3P0.nl) een feit. Nog even ter herinnering, de doelstelling van de stichting is om duurzame initiatieven in de wijk de Oosterpoort van de grond te krijgen, waardoor de wijk in 2025 energieneutraal is en daarmee de CO uitstoot tot nul is gereduceerd. Meer lezen: Oosterpoorter 201605

Energie

Groningen 3P0: Oosterpoort CO2 Neutraal

Op 21 maart kwam het team groningen 3pO voor het eerst bijeen. Groningen 3p0 is een initiatief van Marco Agema, ex-eigenaar van cafetaria Friet van piet en bestaat uit negen enthousiaste personen. Wij dragen de wijk een warm hart toe en een aantal van ons heeft al (meerdere) wijkinitiatieven en/of activiteiten georganiseerd. En dat is wat Groningen 3p0 wil: initiatieven vanuit de bewoners en ondernemers zelf en niet opgelegd door de overheid. Meer lezen: Artikel Oosterpoorter

Zal ik nu wel, of zal ik nu niet?

Misschien herkent u wel dat gevoel van: zal ik nu wel, of zal ik toch nog even wachten met de aanschaf van zonnepanelen?

Ik ben op bezoek bij Wim Hartman*. Na de Barkmolenstraat, de Kwintlaan en Blekerslaan is er ook in de Albertstraat iemand opgestaan om het voortouw te nemen om te kijken of er in die straat meerdere mensen te vinden zijn die zonnepanelen willen hebben.

Meer lezen: Oosterpoorter 201612 3p0

Inloopspreekuur: Energie besparen kan iedereen!

Wil je energie besparen, maar weet je niet goed waar je kunt beginnen of wat jij kunt doen?
Loop dan eens binnen op het gratis inloopspreekuur “Energie besparen kan iederéén” voor een gratis energiebesparingsadvies. Op het inloopspreekuur kunt u terecht met al uw vragen over energie besparen, CO2 reductie, all-electric, gasvrij, duurzaamheid en andere energie zaken. Geregeld zal Oosterpoort3p0 ook aanwezig zijn voor informatie over Energie-opwekken, afvalreductie, elektrisch vervoer, energie neutraal, duurzaam samenwerken, wonen, produceren en voeding. De Oosterpoort 100% duurzaam in 2025, daar gaan wij voor!

Poster_Energie_besparen_kan_iedereen_v1-1_def