Paddepoelers gaan voor eigen stroom

Paddepoelers gaan voor eigen stroom
Buren geven elkaar voordelig en objectief advies

In de wijk Paddepoel groeit het aantal mensen dat energie wil besparen. Dat komt onder meer door gratis hulp en eerlijke informatie van mede-buurtbewoners. Ook aantrekkelijke acties trekken hen over de streep. Zo profiteren Paddepoel, Selwerd en de Reitdiepwijk momenteel van zeer voordelige zonnepanelen. Kopers krijgen ook nog een bon ter waarde van 5 procent over het aankoopbedrag (exclusief BTW), te besteden aan duurzame producten. Vervolgens zijn de zonnepanelen gemiddeld binnen acht jaar terugverdiend en dat spreekt veel bewoners aan.

‘We zien dat meer mensen onafhankelijk willen worden van grote energiebedrijven’, vertelt Els Struiving van Paddepoel Energiek. ‘Denk aan de aardbevingen, veroorzaakt door gasboringen. Het is tijd om andere manieren van energie te gaan gebruiken, ook voor het milieu. Met je eigen zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening en investeer je ook in een gezondere wereld. Een win-win-situatie dus.’

Over duurzame energie wordt veel gepraat en geschreven. In de wijk Paddepoel worden woorden al een tijdje omgezet in daden. Mede-buurtbewoners met kennis en ervaring hebben zich verenigd in de stichting Paddepoel Energiek. Hierdoor kunnen de Paddepoelers de beste en voordeligste duurzame producten voor elkaar regelen. En, niet te vergeten,  ook voor de wijken daar omheen.

Dit voorjaar startte een mooi aanbod: tien panelen vanaf € 3400, samen goed voor zo’n 2.500 kWh per jaar. Exclusief BTW maar inclusief gratis advies, installatie en hulp bij het terugvragen van de BTW.  Denkt u na over zonnepanelen? Check dan eerst op www.zonatlas.nl of uw dak geschikt is. Meer informatie en contactgegevens: www.paddepoelenergiek.nl Meedoen kan nog tot 1 juli van dit jaar.